UNT DE AFINE PUFOS

UN UNT AROMAT IREZISTIBIL
Afinele dulci și tartă sunt un favorit irezistibil de vară pe aici. Ne place să facem cel puțin o excursie la un local up-pick, și apoi ridica restul de la farmers markets, etc. Și acest unt de afine pufos a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am făcut vreodată cu afine proaspete!

Acest unt aromat este un astfel de tratament. Este nevoie de rețete deja fantastice, cum ar fi brioșele de afine ale bunicii mele sau clătitele cu zară, și le transformă în ceva extraordinar. Deși nu este la fel de dulce cum v – ați imagina o glazură tipică, fiicele noastre numesc în glumă acest amestec delicios „glazură de unt de afine” – este minunat pe atât de multe lucruri! O să-ți placă!

Această rețetă începe cu afine proaspete, desigur. Vei fi uimit de cât de ușor este de a transforma aceste fructe de padure superbe într-un sos de afine încântătoare!

Rețeta face un pic mai mult sos de afine decât va trebui să utilizați pentru untul bătut. Dar aceasta a fost de fapt o decizie conștientă din partea mea, deoarece acest lucru permite o porție frumoasă de sos rămas. Ne place să lingurați sosul dulce de afine peste clătite, vafe și pâine prăjită franceză. De asemenea, este minunat pe o lingură de înghețată de vanilie!

CE VEȚI AVEA NEVOIE
Există doar câteva ingrediente atât în sosul de afine, cât și în unt. Am împărțit ingredientele, deoarece veți dori să faceți mai întâi sosul de afine și lăsați-l să se răcească înainte de a face untul de afine.

PENTRU SOSUL DE AFINE
Afine proaspete – chiar mai bine dacă le-ai ales singur! 🙂
Apa – pentru a ajuta la crearea textura sos.
Zahăr-îndulcește totul!
Amidon de porumb – dizolvat într-o cantitate egală de apă rece, pentru a îngroșa sosul. Acest lucru face sosul frumos jammy!
Extract de vanilie-acest lucru adaugă o căldură plăcută aromei.
PENTRU UNTUL BĂTUT
Lapte-laptele de lapte preferat.
Unt nesărat-înmuiat la temperatura camerei pentru o amestecare ușoară. Dacă utilizați unt sărat, omiteți sarea suplimentară din rețetă.
Zahăr pudră-adaugă doar cantitatea potrivită de dulceață și ajută la crearea texturii ușoare și pufoase.
Sos de afine – asigurați-vă că lăsați-l să se răcească mai întâi!
Extract de vanilie – îmi place să adaug doar un pic mai mult pentru untul bătut.
Sare-doar un pic ajută să aducă cea mai bună aromă în acest unt.
CUM SA FACI UNT DE AFINE BICIUIT
Acest unt cu aromă de afine este simplu de făcut și se reunește rapid, dar trebuie să lăsați timp pentru ca sosul de afine să se răcească înainte de a face untul.

FACEȚI SOSUL DE AFINE:
Aduceți afinele la fierbere scăzută. Combinați afinele, apa și zahărul la foc mediu. Se amestecă regulat.
Îngroșați sosul. Se amestecă amidonul de porumb și apa până se formează o suspensie. Se amestecă încet în afine și se fierbe până se îngroașă suficient pentru a acoperi o lingură. Se scoate de pe foc, se amestecă vanilia și se lasă să se răcească complet.
FACEȚI UNTUL DE AFINE BĂTUT:
Bateți laptele, untul și zahărul. Într-un mixer de stand, bateți laptele și untul până când sunt încorporate. Creșteți viteza și continuați să bateți timp de 5 minute. Adăugați zahărul pudră și sarea, apoi bateți un minut suplimentar, până când este pufos!
Adăugați sos de afine. Bateți în sosul de afine până când se combină.
Poftă bună. Acest unt biciuit este irezistibil de pufos și delicios – întotdeauna trebuie să mă bucur de ceva imediat! Dar dacă nu mâncați imediat, puneți-l în frigider într-un recipient acoperit.
SFATURI PENTRU SUCCES
Pentru cel mai pufos, cel mai luxos unt de afine bătut, țineți cont de aceste sfaturi!

Lăsați mult timp pentru ca sosul să se răcească. Știu că este tentant să mergi direct de la pregătirea sosului la prepararea untului, dar dacă sosul este încă cald, se va topi untul în loc să se amestece cu el.
Lăsați untul să se înmoaie. Untul trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a începe amestecarea acestuia. În caz contrar, veți termina cu bucăți și veți avea o perioadă mai dificilă încorporând-o complet. Doar asigurați – vă că este înmuiat-nu topit.
Serviți la temperatura camerei. Pentru o răspândire ușoară, serviți untul bătut la temperatura camerei. De obicei durează aproximativ 20 până la 30 de minute pentru a se înmuia după ce l-ați scos din frigider.
SUGESTII DE SERVIRE
Acest unt este incredibil peste pâine prăjită sau brioșe englezești, vafe fierbinți, popovere aburitoare și pâine de porumb. Și dacă sunteți pentru o supradoză de afine, coaceți un lot din brioșele mele preferate de afine, direct din cutia de rețete a bunicii mele Veoma. Slather pe unele dintre care pufos unt de afine biciuit și bucurați-vă de fiecare ultima muscatura!

Pentru o prezentare drăguță, îmi place să folosesc o lingură mare pentru a adăuga movile distractive de glazură—adică unt—pe farfurii mici. Am o lingura de 3 linguri, plus cupe mai mari și mai mici. Utilizați orice dimensiune doriți!
CUM SE PĂSTREAZĂ
Untul bătut cu afine se păstrează foarte bine în frigider. Puteți fie să-l așezați într-un recipient, fie să-l scoateți în movile, astfel încât să fie gata pentru servire mai târziu. Oricum, doar asigurați-vă că să-l acopere.

Apoi, pur și simplu scoateți untul din frigider cu 20 până la 30 de minute înainte de a mânca. Untul se va înmuia frumos, totuși cu acea textura uimitor de pufoasă și mătăsoasă.

Untul bătut va dura în frigider până la o săptămână.

PUTEȚI ÎNGHEȚA UNTUL BĂTUT DE CASĂ?
Da! Acest unt de afine bătut îngheață foarte bine! Aceasta va dura până la 2 luni, dacă este ambalată corespunzător.

Puteți să-l congelați într-un recipient sigur la congelator, cu folie de plastic presată pe untul expus. Sau puneți untul pe o bucată de folie de plastic și înfășurați-l bine pentru a îndepărta orice aer. Apoi înfășurați-l strâns într-o a doua bucată de plastic, peste prima. De obicei, îl așez și într-un baggie congelator, pentru a evita arderea congelatorului.

Când sunteți gata să vă bucurați, lăsați-l să ajungă la temperatura camerei pe tejghea.