SOS DE MERE DE CASĂ

MAMA ȘI TATA ‘ S SOS DE MERE DE CASĂ
În fiecare toamnă, așteptăm cu nerăbdare borcane de mere de casă din bucătăria părinților mei. Fetele noastre înnebunesc după asta. De îndată ce un capac este scos, borcanul este golit. Este cel mai bun sos de mere!

Această rețetă ușoară de mere de casă vine de la mama și tata. Este delicios scorțișoară-Y și degustare proaspătă, și într-adevăr mai mult de o metodă decât o rețetă. Ador tarta si indesata, cu muscaturi din dinti de mere. Dar dacă vă place mai dulce și mai neted, este și simplu!

Acest sos proaspăt este atât de incredibil de ușor de făcut, vă veți întreba de ce nu v-ați bucurat de merele dvs. de casă tot timpul!

POVESTEA DIN SPATELE ACESTUI SOS DE MERE
Povestea din spatele acestei rețete datează de mulți ani. Părinții mei au stat cu noi câteva zile în octombrie și au adus niște mere. Au avut întotdeauna meri și le place să-și împartă recolta în fiecare an.

Așa că I-am rugat să ne învețe metoda lor de a face mere, pentru că a lor a fost întotdeauna preferatul meu. Îmi place când fac loturi de sos chunky, deși nu voi refuza niciodată un borcan de lucruri netede!

Mama și tata nu urmează o rețetă, așa că am vrut să fac mere chiar alături de ei și să iau notițe. Am vrut să fie în măsură să-l fac eu în anii următori, și să treacă rețeta lor în jos pentru fetele noastre.

DE CE ÎMI PLACE SOS DE MERE INDESATA
Cred că acest lucru este sosul de mere perfect, deoarece este dulce și tartă, și este ușor să-l facă indesata. Acest rezultat provine din câțiva factori diferiți, cum ar fi varietatea de mere care sunt folosite, cât de mari sunt feliate merele și cât timp sunt gătite merele.

Personal, nu sunt un fan al merelor care este complet neted. Același lucru este valabil și pentru merele din mere crocante, plăcintă cu mere și fulgi de ovăz de mere coapte – vreau textura bucăților de mere înmuiate în fiecare mușcătură!

Dar dacă preferați un sos de mere neted, nu vă faceți griji – această rețetă include instrucțiuni atât pentru chunky, cât și pentru neted!

CE VEȚI AVEA NEVOIE
O astfel de rețetă simplă, aceasta vine împreună cu doar câteva ingrediente!

mere-folosiți un măr ferm, tartă, care își păstrează bine forma atunci când este gătit sau copt. Pentru mai multă varietate de aromă și textură, utilizați două sau trei soiuri diferite de mere!
suc de lămâie – acest lucru ajută la păstrarea culorii naturale a merelor, plus dă un alt strat de tartness proaspăt, luminos.
zahăr-de obicei ajustez dulceața în sus sau în jos, în funcție de merele pe care le folosesc. Dacă vă place un sos de mere tartă (ca mine!), apoi utilizați mai puțin zahăr. Mama mea îi place sos de mere dulce și tatăl meu îi place tarta, și este ușor de a face nici un fel!
scorțișoară-mere salută o cantitate bună de scorțișoară!!
apă-pentru a găti merele, astfel încât să se înmoaie corect și să nu se lipească de oală. Pentru și mai multă aromă de mere, înlocuiți cidrul de mere proaspăt presat-este atât de bun!
CUM SA FACI MERE
Dacă nu ați gustat niciodată bunătatea extremă a merelor de casă, ați pierdut cu adevărat. Cum sa faci mere de casa? E ușor!

Pregătiți merele: mai întâi, coajați merele. Îmi place să văd dacă pot coaja fiecare măr într-o singură bobină continuă, fără a rupe coaja. E doar un fel în care pot să-mi uimesc copiii. Ha! Apoi, miezul și feliați merele cu un cuțit sau acest corer/slicer ușor de mere. Dacă doriți un sos cu bucăți mai mari, atunci tăiați feliile mai mari (aproximativ 1/2″ grosime).
Combinați toate ingredientele: transferați feliile de mere într-o oală mare, împreună cu apa (sau înlocuiți cidrul de mere proaspăt presat pentru și mai multă bunătate de mere!), o stoarce mare de suc proaspat de lamaie, zahar si scortisoara.
Gatiti: amestecati feliile de mere la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute. Timpul real va varia, în funcție de cât de ciudat doriți sosul. Pentru mere mai ferme, mai chunkier, gătiți până când feliile de mere sunt înmuiate după bunul plac. Gătiți un pic mai mult pentru mere cu mere defalcate, dar totuși cu mușcături dințate – un masher de cartofi funcționează excelent pentru a ajuta textura de-a lungul! Și pentru un sos mai slab și mai fin, gătiți și mai mult, adăugând mai mult lichid, dacă este necesar, până când merele sunt defalcate. Pentru un sos foarte neted, folosiți un blender de imersie chiar în oală. Sau transferați merele în cantități mai mici într – un procesor de bucătărie sau blender-dar aveți grijă, sosul este fierbinte!