BRIOȘE DE MERE CU ZAHĂR SCORȚIȘOARĂ SE SFĂRÂMĂ TOPPING

BRIOȘE DULCI ȘI FRAGEDE DE MERE
În fiecare sezon nou care se rostogolește, mă amețesc pentru niște arome noi proaspete. Și căderea cu toată gloria apple este una dintre preferatele mele. Există atât de multe rețete minunate de mere și atât de puțin timp!!

Îți promit, aceste briose de mere cu zahăr scorțișoară Crumble Topping au totul merge pentru ei. Sunt condimentate și ușor dulci, cu o crumbă umedă mai mare și textura delicată. Îmi place că există mere proaspete și suculente în fiecare mușcătură. Și nu pot rezista topping-ului, o uimitoare criză de zahăr cu scorțișoară, cu doar un indiciu de sare. Brioșa perfectă de mere!

Nu-ți place o brioșă sfărâmată?!

Toppingul crumble din această rețetă a fost inspirat de brioșele de afine ale bunicii mele cu topping de firimituri. Aceasta a fost una dintre rețetele mele preferate de când eram copil. Cititorii au găsit acest lucru pentru a fi un favorit, de asemenea!

CE VEȚI AVEA NEVOIE
Aceste brioșe ușoare sunt făcute cu ingredientele dvs. standard de brioșă, plus câteva adăugări de toamnă pentru a le oferi aroma caldă pe care o așteptați de la un desert de mere!

PENTRU BRIOȘELE DE MERE:
Unt nesărat
Zară-aceasta creează o crumbă mai delicată decât laptele obișnuit.
Ou
Extract de vanilie – utilizați extract pur de vanilie (nu imitație extract de vanilie) pentru cea mai bună aromă.
Făină-o combinație de făină de toate-scop și făină de grâu integral da aceste briose o licitație, dar aroma ușor heartier și firimituri.
Zahăr brun-pentru toamna vibes dulceață!
Praf de copt
Sare Kosher
Condimente-scorțișoară, nucșoară și cuișoare dau acestor brioșe acea aromă caldă condimentată pe care o dorim cu toții când se rostogolește toamna.
Mere-coaja si se toaca marunt merele.
PENTRU TOPPING-UL DE ZAHĂR SCORȚIȘOARĂ:
Zahăr
Făină
Scorțișoară
Sare-doar un pic de sare oferă un contrast mare cu dulceața.
Unt nesărat-folosiți unt la temperatura camerei (nu se topește).
CARE SUNT CELE MAI BUNE MERE PENTRU COACERE?
Există multe soiuri mari de mere pentru coacere, de la Granny Smith la Honeycrisp la Braeburn. Dar preferatul meu personal este mărul Haralson. Acest soi își are originea chiar aici, în Minnesota, la Universitatea din Minnesota, și caut aceste mere în fiecare an. Iată câteva motive pentru care:

Sunt un măr mare de dimensiuni medii pentru a mânca direct din copac.
Îmi place dulceața lor tartă, suculența și criza.
Este un măr robust care se menține foarte bine în rețete și are o aromă excelentă chiar și după ce a fost gătit sau copt.
Sunt copleșit de nostalgie. Părinții mei au plantat Meri Haralson la ferma la care am crescut în Dakota de Sud. Așa că de fiecare dată când răsucesc un Haralson din copac și îi gust gustul familiar…sunt chiar acolo, la fermă. Un copil din nou, fără griji!
CUM SA FACI BRIOSE DE MERE CU TOPPING DE MIEZ
Aceste brioșe sunt foarte ușor de făcut. Se coace în mai puțin de 20 de minute, ideale pentru a cuceri oricare dintre poftele tale de mere!

Faceți aluatul. Se topește untul și se lasă deoparte să se răcească. Bateti împreună lapte bătut, ou și vanilie într-un castron și făină, zahăr, praf de copt, sare și condimente într-un alt. Se amestecă untul topit în ingredientele umede, apoi se combină ingredientele umede și uscate.
Adăugați merele. Îndoiți merele în aluat.
Porționați aluatul și adăugați topping-ul. Împărțiți aluatul între cupele de brioșă. Apoi combinați ingredientele sfărâmate cu o furculiță, tăind untul până când veți avea dimensiuni de mazăre. Se presară peste aluat.
Coace. Coaceți timp de 18 până la 19 minute, până când se umflă și se rumenesc puțin. Treceți la un suport de sârmă pentru a se răci.
SFATURI PENTRU SUCCES
Iată câteva sfaturi simple de care trebuie să țineți cont atunci când faceți aceste brioșe:

Nu amestecați prea mult aluatul. După ce combinați ingredientele umede și uscate, amestecați doar până când nu există dungi de făină. Este normal ca amestecul să fie gros.
Nu coaceți prea mult. Este foarte important să nu coaceți prea mult aceste brioșe sau veți pierde o parte din umiditate. Este de fapt mai bine să le coaceți puțin!
Tăiați merele în bucăți de 1/4″. Cred că piesele de mere de 1/4 ” au dimensiunea perfectă. Sunt suficient de mari pentru a vedea și a avea o mușcătură vizibilă, dar nu prea mare încât brioșele vor să se destrame. Ai o bucată mică sau două de mere în fiecare mușcătură!